Aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij

maandag 28 december 2015

Overloon - De politie hield maandag 28 december twee bewoners aan na het aantreffen van een hennepkwekerij in een kelderruimte van een pand in Overloon.

Agenten hadden bij een woning aan de Helderse Duinen in Overloon een henneplucht geroken. Ze stelden maandag rond het middaguur een onderzoek in de woning in. In een kelderruimte werd een kwekerij met 205 planten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. De planten, hennepafval en de benodigde apparatuur voor de kwekerij werden in beslag genomen. De bewoners, een man en een vrouw, zijn aangehouden. Zij zitten vast voor verder onderzoek.

 

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

De hulp van burgers is echter eveneens van groot belang. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Lees meer over illegale hennepteelt op politie.nl

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ledeacker | 112 alarmeringen Ledeacker | Goedkoop Tanken in Ledeacker | Supermarkten in Ledeacker | Weerbericht Ledeacker